КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Броварська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 12:31

    Головна » 2012 » Жовтень » 22 » Підсумок оздоровлення дітей у 2012році
    16:17
    Підсумок оздоровлення дітей у 2012році

            

    На виконання Закону України «Про відпочинок та оздоровлення дітей» від 01.01.09 р. №375-VІ,  «Міської програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2008-2012 роки», плану роботи управління освіти Броварської міської ради  проведена   робота щодо  літнього оздоровлення та відпочинку у 2012 році.

     Організація відпочинку та оздоровлення  включала :

    -         роботу таборів відпочинку з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів;

    -         формування груп на оздоровлення в санаторіях України  дітей потерпілих внаслідок  аварії на ЧАЕС;

    -         організація відпочинку та оздоровлення груп дітей за кошти батьків та

         спонсорів.

             Табори відпочинку з денним перебуванням працювали  з 28.05.2012 р. до 15.06 2012 р.  на  базі 5 загальноoсвітніх навчальних закладів:

     1. Табір БЗОШ І-ІІІ ст.№2, який  відвідували учні гімназії ім. С.Олійника;

    2. Табір БСШ І-ІІІ ст.№5 працював як окрема одиниця, а харчування 

        здійснювалось   на базі БНВК;

    3.Табір  БНВК;

    4. Табір БСШ І-ІІІ ст.№7 об»єднував учнів з БЗОШ І-ІІІ ст.№1, БЗОШ І-ІІІ

        ст.№6, БЗОШ І-ІІІ ст.№9 .

    5.  Табір БЗОШ І-ІІІ ст.№10.

    За період роботи таборів  у них відпочило 275 дітей.  З метою організації роботи таборів були проведені підготовчі заходи. Протягом березня – квітня 2012 року вивчалося  питання щодо кількості бажаючих відпочити у таборах. В загальноосвітніх навчальних закладах міста проведені  батьківські збори. В ЗМІ міста  (Телестудія «Наше місто»,газета «Броварська панорама», міжрайонне радіомовлення) розміщена інформація щодо роботи таборів з денним перебуванням. Відповідно наказу управління освіти  27.04.12р. навчальними закладами  подані звіти  по підготовці закладів до літнього оздоровлення та відпочинку

    4.05.2012 р. та 10.05 2012 р.    проведено інструктивно-методичної  наради та навчання з керівниками пришкільних таборів та медсестрами навчальних закладів.

    У таборах були створені всі умови для надання медичних послуг дітям, здійснення контролю за якістю харчування, дотримання санітарно-гігієнічного  та протиепідемічного режиму. Було організовано дворазове гаряче харчування, яке  здійснювалося відповідно перспективного двотижневого меню з розрахунку 18 грн. в  день на одну дитину. Харчування 11 дітей пільгових категорій забезпечувалось за рахунок міського бюджету.

    Організація роботи таборів здійснювалась відповідно режиму та плану роботи . Табори працювали  з 8.30 до 16.30.

    Виховна робота в таборах проводилась з урахуванням вікових особливостей та інтересів дітей. Головною метою виховної роботи педагогів табору було створення всіх умов для повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей.

             З метою організації змістовного дозвілля дітей в пришкільних               таборах    проведено:

     -  екскурсії до краєзнавчого музею міста та  дитячої бібліотеки;

    -         екскурсії  з презентаціями роботи гуртків  та теплиці  Дитячого естетико-натуралістичного центру  «Камелія» ;

    -          майстер-класи керівниками гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості та Центру дитячо-юнацьких клубів на базі пришкільних таборів;

    -         організоване відвідування гуртків Броварського навчально-виховного об»єднання дітьми пришкільного табору  БНВК, БСШ І-ІІІ ст.№5;

    -         відповідно графіку, спеціалістами Центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді проводились  профілактичні заходи;

    -         1 червня, до Дня захисту дітей,  проведені  шкільні  та      загальноміські заходи:

    -          організована робота шкільних гуртків.

    Протягом роботи таборів проводились фізкультурно-спортивні заходи. Щоденно відпочинок дітей починався ранковою зарядкою. Вчителі фізкультури кожного дня  організовували активний відпочинок. З учнями розучувались  рухливі ігри, між загонами  проводились спортивні змагання.

    Святковими заходами відбулися закриття табірної зміни. За підсумками роботи табору на урочистих лінійках  діти та вихователі  отримали грамоти.

    14.06.12 р. відбулася перевірка роботи таборів: БСШ І-ІІІ ст.№7, БНВК, БЗОШ І-ІІІ ст..№10 представниками головного управління освіти і науки КОДА. В ході перевірки відмічено роботу табору на базі БЗОШ І-ІІІ ст. №10.

    Відповідно соціальних паспортів навчальних закладів на обліку  у 2011-2012 навчальному році знаходилось 702 дитини постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З метою організації літнього оздоровлення  дітей даної категорії, проводилась робота щодо збору заяв та відповідних документів ( копії посвідчень , довідки № 0-70/0) від батьків, які бажають оздоровити дітей. Визначені відповідальні від закладів за формування груп на відправку в санаторії  протягом літнього періоду. Відповідно графіку оздоровлення   станом на 16.08.12. року  оздоровлено 88 дітей зазначеної категорії.

    За ініціативи педагогів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів та кошти  батьків протягом  року здійснюються організовані поїздки в межах України та за кордон  груп дітей, що дає можливість  організації кращого відпочинку  та дозвілля дітей у канікулярний період. Активними в цьому напрямку організації відпочинку були: гімназія ім. С. Олійника, навчально-виховний комплекс, БНВО, ЗОШ І-ІІІ ст.№2, БДЮТ, ДЕНЦ «Камелія», ДЮСШ.

             У  листопаді  2011 року  та квітні,  липні 2012 року за спонсорські кошти  здійснено оздоровлення 107  учнів загальноосвітніх навчальних закладів .

     В ході оздоровчої кампанії навчальних закладів слід відмітити : БЗОШ І-ІІІ ст.№2, БЗОШ І-ІІІ ст.№3, гімназію ім. С. Олійника, БСШ І-ІІІ ст.5,  БСШ І-ІІІ ст. №7, БНВК, БЗОШ І-ІІІ ст..№9, БЗОШ І-ІІІ ст.. №10.

    З метою забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей у літній період 2013 року, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, організації харчування  управління освіти вважає за доцільне у наступному оздоровчому сезоні:

    - провести нараду-семінар для начальників пришкільних таборів з питань підготовки та організації оздоровчої кампанії;

    - провести міський огляд-конкурс на кращу організацію роботи табору відпочинку з денним перебуванням;

    - здійснювати контроль щодо кадрового забезпечення, організації виховної роботи та харчування у пришкільних таборах, дотримання норм техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог;

    - сприяти проведенню в пришкільних таборах культурно-масових, фізкультурно-спортивних заходів, організації відвідуванню театрів, музеїв інших закладів культури та мистецта;

    - активізувати роботу з організації туристичних та екскурсійних подорожей обов’язкових під час відпочинкової зміни у пришкільних таборах;

    - тримати на постійному контролі стан організації перевезення груп дітей під час екскурсій;

    - забезпечити оздоровленням 100% дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування;

    - систематично висвітлювати у засобах масової інформації хід підготовки, організації і проведення оздоровчої кампанії.

     

     

     

     

    Переглядів: 662 | Додав: adminbrov | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівникв освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz