КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Броварська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 13:55

    Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Виїзний семінар «Історичні місця Чернігівщини»
    14:42
    Виїзний семінар «Історичні місця Чернігівщини»

    Виїзний семінар «Історичні місця Чернігівщини»

            11 жовтня 2017 року відбувся виїзний семінар голів первинних профспілкових організацій працівників освіти і науки Броварської міської ради. Учасники семінару відвідали історичні місця Чернігівщини: собор Різдва Богородиці у Козельці, Козелецький музей історії ткацтва Чернігівщини, Остерський краєзнавчий музей та Юр’єву Божницю – фрагмент Михайлівської церкви у місті Остер.

    Розпочалась екскурсія із знайомства з історичною спадщиною міста Козельця – батьківщиною видатної родини Розумовських.

    Безумовною окрасою старовинного міста є величний собор Різдва Богородиці. Присутні мали можливість познайомитись з однією з найвизначніших пам’яток української барокової архітектури 18 століття. Надзвичайно вишукана споруда вразила педагогів багатим ліпним декором, багатоярусним позолоченим іконостасом, високохудожнім живописом та фігурами ангелів, які прикрашали колони храму. Бажаючі мали можливість помолитись чудотворній іконі Іверської Божої Матері, яка знаходилась у нижньому храмі собору.

    Унікальними експонатами приємно здивував відвідувачів Козелецький музей історії ткацтва Чернігівщини. У цьому музеї зібрані експонати майже з усіх районів Чернігівщини. Зокрема, це такі колекції: зразки та предмети українського сучасного народного мистецтва Народного художника України Нечипоренка С.Г., рушники, знаряддя праці для обробки льону, солом’яники, різний одяг, картини місцевих художників, вироби з кераміки, світлини та ін.
    Наступним місцем перебування колективу профспілкових лідерів був Остерський краєзнавчий музей, що є одним з найстаріших подібних місць на Чернігівщині.

    Музей розмістився у спорудженому в 1898 р. будинку, що належав генерал-лейтенанту Володимиру Солонині, який він подарував місту Остру в довічне володіння. Це один з найстаріших музеїв на Україні. У фондах музею зберігається понад 16 тисяч експонатів, більшість з яких були зібрані у повоєнний час.

    Особливу увагу відвідувачів привернули експонати серед яких зображення святої Варвари – пам’ятка ювелірного мистецтва 12 століття, різблений сволок 1704 року з хати сотника, ікона «Різдво Богородиці» 16 століття.

    Революція, громадянська війна, голодомор, репресії, період Другої світової війни – всі ці події відтворені у фотографіях, документах, особистих речах учасників цих подій, які є рідкісними експонатами музею. Чимало цікавих експонатів побачили броварчани й у відділі сучасності.

    Остерський краєзнавчий музей – це справжня скарбниця духовного надбання народу. Тільки побувавши в такому музеї, можна збагнути досягнення і розвиток цього краю, відмітили освітяни.

    Учасники семінару отримали неймовірні враження від змістовної і цікавої екскурсії, яку провела старший науковий співробітник музею – Ольга Добробоженко.

    Завершенням поїздки у місто Остер була екскурсія на Юр’єву Божницю – фрагмент Михайлівської церкви побудованої за часів Юрія Долгорукого.

    Здійснивши чудову поїздку історичними місцями Чернігівщини, педагоги подякували організаторам за приємне спілкування та відмітили, що вони не лише збагатилися духовно, а й повезли з собою у серці часточку духу українських святинь.

     

     

    Переглядів: 338 | Додав: adminbrov | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівникв освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz