КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Броварська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Червень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 23:41

    Головна » 2013 » Червень » 3 » Вступ-2013: що потрібно знати?
    16:37
    Вступ-2013: що потрібно знати?

        Ось і відлунав останній дзвінок, який символізує початок дорослого життя. Для більшості випускників шкіл – це гаряча пора складання тестів та вступу до ВНЗ. Справді, 1 липня усі вузи країни відкриють двері для вступників. Проте для абітурієнтів вступна кампанія розпочнеться набагато раніше. Розглянемо поетапно, на що звернути увагу у цей напружений період.

    Найголовніше – обрати спеціальність. Якщо з цим проблем немає, тоді починаємо шукати вищий навчальний заклад, який готує фахівців цього профілю. У цьому році можна подавати документи у 5 вузів на три спеціальності у кожному. Тому, ще задовго до 1 липня варто визначитися із вишами.

    Не подавайте документи лише в один вуз, навіть якщо у Вас високі бали за тестування. Краще підстрахуйтеся і подайте документи ще кудись.

    Після того, як оберете навчальні заклади та спеціальності, на які хочете вступати, відвідайте сайти цих вишів. Особливу увагу приділіть рубрикам «Вступ-2013» або «Умови вступу». Там Ви знайдете усю потрібну інформацію: коли і куди подавати документи, перелік сертифікатів та умови творчого конкурсу або іспитів (якщо цього вимагає напрям підготовки).

    Документи слід готувати теж заздалегідь. До обов’язкового пакету документів належить:

    - Заповнена заява (часто форму можна знайти на сайті ВНЗ);

    - Сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти (кожен вуз на одну і ту ж спеціальність може вимагати сертифікати з різних предметів);

    - Документ, що засвідчує здобутий освітній (або освітньо-кваліфікаційний) рівень з додатком до нього;

    - Копію паспорта та ідентифікаційного коду (або відмови від нього);

    - Копію військового квитка;

    - Медичну довідку форми 086-о;

    - 6 фотокарток розміром 3х4;

    - Інші документи, що засвідчують пільги при вступі або нараховують додаткові бали.

    Якщо Ви подаєте документи у декілька вузів або на декілька спеціальностей, то зробіть копії усіх документів (+1-2 запасних пакети документів). Деякі виші вказують, що варто з собою мати 2 конверти з марками або папки на зав’язках. Найкраще, кожен пакет документів вкладати в папку: це, по-перше, спростить процедуру подачі документів, оскільки усі папери будуть складені відповідно до правил конкретного вишу, по-друге, економитиме час.

    У перші дні вступної кампанії у кожному вузі величезні черги абітурієнтів. Щоб не марнувати часу, можна скористатися двома виходами із цієї ситуації:

    1. Подавати документи не у перші дні, а ближче до середини терміну вступної кампанії.

    2. Приходити рано-вранці до корпусу навчального закладу (так ви матимете шанси зайти першими і здати документи дуже швидко).

    Щоб черга рухалася справедливо абітурієнти біля дверей приймальної комісії самі ж створюють список: хто за ким подає документи. Тому, не просто запитуйте «Хто крайній», а звертайте увагу на те, чи є такий список.

    Якщо ви подаєте документи на декілька спеціальностей у різні вузи, краще подавати копії, а оригінали залишити у себе. Копії засвідчують відразу у приймальних комісіях за умови наявності у Вас оригінала. Крім того, якщо оригінали документів у Вас будуть на руках, Ви зможете у будь-який час подати їх у відповідний виш. Особливо це доречно, коли визначено список рекомендованих до зарахування.

    Списки рекомендованих до зарахування визначають у три хвилі. Тому у цей час варто особливо слідкувати та шукати своє ім’я. Якщо Ви знайшли себе у списку рекомендованих, то обов’язково у триденний термін подати оригінали документів та написати заяву у приймальній комісії. До речі, якщо Вам немає 18 років, то документи має заповнити один із батьків. Перший список зарахованих буде визначено 1 серпня не пізніше 12 години.

    Подача документів під час вступної кампанії-2013 триватиме з 1 липня до 1 серпня (якщо при вступі на спеціальність є інші випробування), то до 20 липня. Вступні випробування проводитимуться з 21 до 30 липня.

    Крім того є електронна форма подачі документів. Хоча в будь-якому разі Вам потрібно буде звернутися у приймальну комісію у зазначені терміни для підтвердження даних про себе.

    Вступна кампанія – це лише одне з невеличких випробувань дорослого життя. Підготуйтеся заздалегідь. Все вдасться. Успіхів!

    Переглядів: 624 | Додав: adminbrov | Рейтинг: 3.0/1
    Профспілка працівникв освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz