КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Броварська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 18:31

    Головна » 2012 » Квітень » 13 » Резолюція учасників тристоронньої зустрічі з нагоди Року соціальної справедливості
    12:39
    Резолюція учасників тристоронньої зустрічі з нагоди Року соціальної справедливості


           

    РЕЗОЛЮЦІЯ

    учасників тристоронньої зустрічі з нагоди Року соціальної справедливості

    і соціальних ініціатив Президента України

     

     

     

    04 квітня 2012 р.                                                                                    м.Бровари

     

     

     

    Учасники зустрічі відмічають, що соціальна справедливість є основою добробуту і злагоди у суспільстві. Тільки широкомасштабне і стійке економічне зростання є необхідною умовою і гарантією забезпечення соціальної справедливості.

    Світова фінансова криза, політична нестабільність породили серйозні ризики для подальшого прогресивного розвитку української економіки і суспільства в цілому. Розпочаті Урядом соціально-економічні реформи, зокрема адміністративна, податково-бюджетна, пенсійна, поки що не позначилися на відчутному покращенні життя та добробуту населення.

    Особливе занепокоєння викликає зростаюча соціально-економічна нерівність, що пов’язано з нерівномірним розподілом здобутків від економічного зростання, погіршення умов існування окремих вразливих груп населення, молоді, відсутністю справедливості щодо перерозподілу доходів.

    Потребує поліпшення стан охорони праці в Україні. Рівень виробничого травматизму значно вищий, ніж у країнах Європейського Союзу. На охорону праці та засоби індивідуального захисту працюючих виділяються мізерні кошти, а  умови праці створюють високі ризики виникнення травматизму та професійних захворювань. Не в повному обсязі проводиться атестація робочих місць за умовами праці, розміри доплат і надбавок за важкі та шкідливі умови праці занижуються.

    Сьогодні для України набула особливого та практичного значення проблема запровадження міжнародних стандартів. Зокрема, це зумовлено підготовкою нового Трудового кодексу України, який повинен відповідати загальновизнаним міжнародним співтовариством правам і принципам у сфері праці.

    З огляду на вищезазначене, вважаємо за необхідне усім сторонам соціального діалогу долучитись до втілення в життя соціальних ініціатив Президента, проголошених на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня 2012 року, спрямованих на утвердження принципів соціальної справедливості у суспільстві.

    Важливим є затвердження Президентом України Національного плану на 2012 рік щодо реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», яким передбачено низку заходів та реформ у соціально-економічних сферах держави.

     

     

    Реалізація принципів соціальної справедливості вимагає конкретних дій влади, роботодавців, профспілок у напрямку стабілізації соціально-економічної ситуації в країні, усунення нерівності шляхом запровадження прогресивного оподаткування доходів, ефективної системи соціальної підтримки та поширення вільного доступу до послуг соціальної сфери, насамперед до якісної освіти, охорони здоров’я. Важливим стимулюючим фактором сталого економічного зростання та пом’якшення нерівності має стати також продуктивна зайнятість та справедливий гарантований дохід, дотримання міжнародних трудових норм і стандартів.

    Cьогодні ми висловлюємося за підтримку:

    -                           рішення Ради ФПУ від 15.03.2012 р. № Р-5-3 «Про позицію профспілок щодо державної політики оплати праці та посилення колективно-договірного регулювання оплати праці» в частині звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення зниження соціально-економічних гарантій працівників;

    -                           проекту Трудового кодексу України в редакції, яка пройшла узгодження з профспілковою стороною.

    Звертаємось до усіх сторін соціального партнерства об’єктивно оцінювати соціально-економічний стан суспільства. Адже тільки неупереджений підхід допоможе вирішити наболілі питання й забезпечити належний рівень життя громадян. І тільки разом, об’єднавшись, ми досягнемо успіху!

    Переглядів: 514 | Додав: adminbrov | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівникв освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz