КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Броварська міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 13:31

    Головна » 2013 » Квітень » 9 » Парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді
    15:43
    Парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді

         3 квітня 2013 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України відбулися парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді.

    Відкрив роботу Голова Верховної Ради України Володимир Рибак. Виступаючи перед учасниками слухань, він зазначив, що «ця проблема розглядається вже з певним запізненням – весна наближається до середини, невдовзі й літо». При цьому В. Рибак підкреслив, що народним депутатам важливо знати думку учасників слухань, як успішніше забезпечити повноцінні літні канікули для дітей України.

    «Запевняю, що виважені пропозиції щодо поліпшення роботи з оздоровлення дітей обов’язково будуть враховані в подальшій діяльності всіх органів влади та тих фахівців, яким належить забезпечити максимум можливого, щоб організація відпочинку, оздоровчі заходи сприяли поліпшенню дитячого здоров’я, організації змістовного дозвілля», – сказав Голова Верховної Ради України.

    Обговорити питання якості і кількості дитячих оздоровчих закладів, відпочинку й організації дозвілля молоді прийшли представники від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, профспілкових, молодіжних і дитячих громадських організацій.

    Від Профспілки працівників освіти і науки України взяли участь у засіданні заступники Голови Профспілки Сергій Романюк та Євгеній Нікітюк, голови територіальних організацій – Ольга Жалдак, Олександр Яцунь, Василь Грановський, перший студентський Президент Ольга Чабанюк, відповідальні фахівці апарату ЦК Профспілки.

    У своїх виступах учасники парламентських слухань підіймали різні питання, що стосуються реалізації права дитини на оздоровлення та відпочинок. Так, у 2012 році за рахунок органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілкових, громадських організацій було організовано відпочинок більше, ніж 2,8 млн. дітей, що складає 68,9% від загальної кількості дітей шкільного віку в Україні.

    Разом з тим було наголошено, що в Україні за останні 5 років рівень захворювання серед дітей шкільного віку зріс на 15 %. А за таких умов надзвичайно гостро постає питання відновлення та зміцнення здоров'я дітей, що погребує застосування комплексного підходу, спрямованого на удосконалення системи організації оздоровлення, відпочинку дітей та розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів.

    Існує негативна динаміка щодо зменшення кількості стаціонарних дитячих закладів оздоровлення і неналежного їх використання (у 2010 році діяло – 815 закладів, у 2011 році – 788 закладів, то у 2012 році діяло 784 заклади). А стан матеріально-технічної бази закладів у багатьох випадках не відповідає сучасним вимогам, що створює передумови і призводить до припинення експлуатації цих закладів. Тому існуючі дитячі оздоровчі заклади потребують модернізації їх матеріально-технічного стану, удосконалення змісту і структури освітньо-виховної діяльності з урахуванням сучасних вимог.

    Зверталася увага й на відсутність механізмів державної підтримки та економічного стимулювання діяльності дитячих закладів оздоровлення. А ці фактори в свою чергу зумовлюють високу вартість путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, яка у деяких регіонах в декілька разів перевищує середньостатистичну вартість по Україні. Учасники слухань також зазначали, що майже не здійснюється будівництво нових і відновлення непрацюючих закладів.

    Переглядів: 496 | Додав: adminbrov | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівникв освіти і науки України © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz